2012. január 10., kedd

Szakácsoknak való

 Most, hogy lefektettem Tipegőt, felcsapok ipari kuktának. Hogy miért is? Mert uszkve 60 liternyi tök olvadt ki reggelre a fagyasztónkból.. A gép dohog, morog, mint rendesen, csak éppen nem hűt. Szép tócsát eregetni maga alá viszont képes volt, ez tűnt fel Páromnak reggel. Kinyitotta hát Szezám ajtaját, és szembetalálta magát mindennel, ami benne (el)puhult. Azaz a nagyapai nyári-őszi töktermés javával.
Így most előrevetítem, hogy két napon át mindenben tököt fogunk enni. Van hamis palóclevesünk, természetesen tökkel -zöldbab helyett-, lesz tökös-lecsós lapocka a tökfőzelékhez -mert a palóclevesből most jól kimentek egy adag húst hozzá-, tökös rántotta, tök-kuglóf, tökös keksz a la DolceVita.
Kisebbik baj, hogy péntekre kellene tökös-mákos rétest gyártanom puncsszósszal, mert vendégünk lesz, aki mákrajongó, és meg akartam lepni valami ilyesmivel. De hogy addigra honnan szerzek majd egy adag tököt???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...