2012. január 21., szombat

Szakácsoknak való - 3. rész

S hogy mi készült még a tökből? Hááát, lekvár. A mennyiség és az idő rövidsége, valamint a teljes-tökutálat megelőzése okán. A kreativitás és próbálkozás és llatfertőzés okán pedig "sült alma" lekvár.
Hogyan lett? A maradék két hordólábasnyi (!!) tököt nézegetve jött az 5let. Az egyik lábasnyi adagba belevágtam két szép nagy almát. Alapos főzés után adagonként átengedtem őket a turmixgépen.



Visszatöltöttem a pempőt a lábasba. Két zacskó vaníliáscukrot és némi főzőrumot kevertem hozzá -jobb híján. Meg cukrot és befőzőcukrot. Egy rottyantás, és mehetett a pempő, bocsánat, a lekvár az üvegekbe.


Remélem, sokáig ellesznek a kamrában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...